Bookish Buzzwords

Bookish Buzzwords s-ar traduce la noi cuvinte cheie pe care le găseşti în descrierea unei cărți care te vor face instant să ridici cartea respectivă.Mi se pare o idee faină şi sunt sigură că toți avem aceste cuvinte sau expresii care ne gâdilă retina când le vedem.

Eu le-am ales pe primele 5 care mi-au venit imediat în minte şi uitându-mă în bibliotecă,observ că se regăsesc în 90% din cărțile mele.

1.Crimă 

Primul a fost crimă,fiindcă întotdeauna mă vor atrage romanele polițiste.Tot în zona asta aş încadra şi cuvinte precum:sângeros,asasin,detectiv.

2.Boli

Aici avem iar o gamă vastă pentru că sunt fascinată cam de tot ce conține istorisiri ale unor bolnavi,manifestările diverselor boli şi cu cât este mai tragic cu atât o să îmi placă mai mult.Aş putea adăuga aici şi expresiile de genul sfârşit tragic,boală cruntă.

3.Copii orfani

Un alt cuvânt care mă face sigur să îmi doresc să citesc o carte este orfan.Ador cărțile de genul,unde avem câte un copil orfan chinuit,dar care reuşeşte să îşi depăşească condiția devenind un exemplu de putere şi ambiție.

4.Țări mai puțin populare

Ați observat şi voi că în multe din cărțile populare acțiunea se petrece în țări precum America,Rusia,Anglia,când nu sunt astea dăm de China,India,Japonia şi cam ăsta este itinerariul veşnic…Îmi doresc să aflu chestii noi mereu şi de aceea mă vor atrage cărțile care ne vor purta şi în țări mai nepopulare.

5.Recomandare de la cineva celebru

Ca o ultimă expresie am ales recomandarea de la cineva celebru şi aici mă refer la acele pasaje pe care le găsim pe spatele cărților,cuvinte ce aparțin unor personalități care laudă cumva cartea respectivă.Pe scurt dacă găsesc recomandarea unui alt scriitor care îmi place,mă va influența categoric.

Cam astea sunt cuvintele mele cheie în materie de cărți.Aş fi curioasă să le aflu pe ale voastre şi o să le propun şi booktuberilor noştri să facă acest mic exercițiu.O sa îi aleg pe:

Irina https://m.youtube.com/user/irinastoica

Adela https://m.youtube.com/user/VanillaMoonBooks

Cristina https://m.youtube.com/channel/UC-HdNdPGg3MuCNhCMi7DROQ

Alina https://m.youtube.com/channel/UCwWVeEcx5LgOlCa8Nmaz2sQ

Diana https://m.youtube.com/user/22DreamsForMe

Twist https://m.youtube.com/user/Twist3d1717

Daniel https://m.youtube.com/user/bookstasyx

Victor https://m.youtube.com/channel/UCb2sSLGXG3cwUAd9_g5DcYg

Gabriel https://m.youtube.com/channel/UCmHxXGL9Sje_64CHWZjHDSw

Advertisements

One thought on “Bookish Buzzwords

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s